LANGJIU

A Langjiu Kína egyik legismertebb baijiu márkája, amely Erlang városából, Gulin megyéből, Luzhou városából, Szecsuán tartományból származik. Több ezer éves történelemmel rendelkezik, és ez idő alatt a Langjiu párlatgyártási területén egyedülálló mikrobiális ökoszisztéma alakult ki. A kész italban több mint 400 féle mikroorganizmus található, amelyek az erjesztés és lepárlás bonyolult folyamatai során több mint 110 féle illat- és aromaanyagot termelnek. Ezek együtt alkotják a Langjiu sajátos, utánozhatatlan ízvilágát és illatát. A Langjiu különlegessége továbbá az, hogy különleges baijiu pincéi két természetes barlangban találhatók, a hegyoldalak mélyén. Ha a párlatot ezekben a barlangokban tárolják egy ideig, az íze gazdagabbá és lágyabbá válik. Minél tovább érlelik, annál kevesebb káros anyagot tartalmaz, és annál illatosabb, tisztább és egészségesebb lesz az ital.